Programari lliure

2011-10-11

Ubuntu Segons la planificació de Canonical demà passat 13 de Octubre del 2011 sortirà la darrera versió de Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot. Amb aquesta versió sembla que ja li podem donar el nostre adéu definitivament a la serie d'escriptoris Gnome 2. Sembla que Unity ja a la versió 11.04 i Gnome Shell (Gnome 3) son ara les opcions de referencia per aquesta distribució de GNU/Linux que tant popular s'ha fet als darrers anys que cada sis mesos ens planteja si cal actualitzar les nostres estacions de treball.

2011-6-14

El fundador de Canonical, Mark Shuttleworth sembla que és un fan de Google Chrome, i diu que el navegador podria reemplaçar l'estàndard del Firefox en properes versions d'Ubuntu. Sembla que ho van avaluar a la darrera versió publicada d'Ubuntu la 11.04 i la decisió va ser quedar-se amb Firefox de moment, encara que el treball que està fent Google amb Chrome OS un linux on la interficie es exclusivament el navegador Chrome, pot conduir a un futur en què Chrome sobre Linux ofereixi la millor experiència que amb Chrome en qualsevol altra plataforma (és a dir, Windows i mac). En una àmplia entrevista, Shuttleworth també van discutir per què va gastar 20 milions de dòlars per convertir-se en un turista espacial, però no té un telèfon intel·ligent, les controvèrsies sobre Linux i Unity, el futur de les tables amb Ubuntu, i diu que la tendència de anar dipositant dades dades personals al Núvol “fa una mica de por.” Article: http://www.networkworld.com/news/2011/061311-mark-shuttleworth.html

Open Source

Segons la Wikipedia és el programari que un cop obtingut, pot ser utilitzat, copiat, estudiat, modificat i distribuït lliurement. El doctor Richard Stallman ens parla de les quatre llibertats totes elles fonamentals:

0. - La llibertat per a executar el programa, per a qualsevol propòsit.

1. - La llibertat d'estudiar com treballa el programa, i adaptar-lo a les necessitats pròpies.

2. - La llibertat de redistribuir còpies per a poder ajudar als vostres veïns.

3. - La llibertat per a millorar el programa, i alliberar les vostres millores al públic, per a què tota la comunitat pugui beneficiar-se.

Les llibertats 1 i 3 tenen com a condició prèvia l'accés al codi font. Finalment es diu que un programa és lliure si els usuaris tenen totes aquestes llibertats. Per tant amb el programari lliure som lliures de redistribuir copies dels programes modificats o no, tant de manera gratuïta com cobrant un preu per la distribució. La definició del programari lliure és més detallada i extensa, però per començar a entendre la visió que compartim, amb aquesta introducció considerem que és suficient.

Libertium - Programari Lliure

Desenvolupament

L'interès i la curiositat juntament amb una dilatada experiència com a enginyers informàtics ens permeten oferir les millors solucions als nostres clients. La nostra metodologia passa per:

  • Identificar la problemàtica del client.
  • Analitzar els diferents aspectes d'aquesta problemàtica.
  • Plantejar un conjunt de solucions.
  • Fer una proposta clara al client.
  • Dur a terme el disseny, la implantació i el procés de millora constant.

Destacats Open Source

  • OpenERP: Aquesta és una de les principals eines per la gestió de les empreses de programari lliure. OpenErp
  • DokuWiki templates: DokuWikiTemplate Aquest és el wiki que esteu veient. Per canviar l'aspecte es poden fer servir els templates: http://www.dokuwiki.org/template

Programari lliure al ajuntament de Sabadell

diumenge, 06 abril de 2008

Navegant per Internet he trobat aquest enllaç respecte al programari lliure al Ajuntament de Sabadell. De tant en tant tenim la sensació de que al parlar de programari lliure ningú te la més remota idea de que estem parlant. Al veure que hi ha referències al tema a espais públics, ens sentim una mica menys sols ;-).

Cercar al google "programari lliure sabadell"

dimarts, 01 abril de 2008

Aquests dies al fer una cerca a Google del text “programari lliure sabadell”, varem poder veure que la tercera entrada que hi apareixeré ens portava a un link cap a Vilaweb amb el títol “La Generalitat calcula que es gastarà més de dotze milions en llicències de Microsoft en quatre anys”. 8-O

This website uses cookies for visitor traffic analysis. By using the website, you agree with storing the cookies on your computer.More information
  • Mostra codi font