Joc: Geometrik Beta 0.1.90

2013-06-05

Despres de escoltar http://www.catradio.cat/reproductor/730342 hem decidit participar als Burger Indie Developer adwards 2013. Amb aquest vídeo podeu fer una primera ullada al joc:

Inicialment el joc estarà disponible tant per Android com per Windows Phone 7. El seguiran versions per Vita, Ouya i iOS.

Breu història del Geometrik

Passat present i futur(?) d’una il·lusió compartida.

Passat- El passat d’aquest videojoc es podria fàcilment descriure com la història d’una obsessió. Però començaré primer per situar-vos una mica. L’equip del Geometrik el formem tres persones. Dos programadors i un “artista”, per dir-ho d’alguna manera. El que us parla és l’”artista” que en aquest joc és també el dissenyador del joc en els dos sentits de la paraula disseny. És a dir; disseny del joc en si (mecànica, objectes, nivells) i del grafisme. Els altres dos membres de l’equip són dos programadors dels que podríem dir de la vella escola. Dels què agrada rascar ben avall fins les entranyes de la màquina. Ells dos van formar part de l’equip “Light designs” que va crear el videojoc “Quasar Wars” del qual us parlarem en una altra entrada del blog.

La cosa va començar ja fa uns anys quan vaig intentar aprendre actionscript per aconseguir fer un joc senzill en Flash Mx, sí! en aquella època en la que flash encara era un producte de Macromedia. Després d’uns quants intents em vaig rendir a l’evidència que per algú de lletres, què dic de lletres!?, per algú que els seus apunts contenien més dibuixos que no pas text, aquella era una empresa impossible.

Va passar força temps fins que no vaig pensar que la idea original no era dolenta del tot, i que si jo no podia programar el joc podia buscar algú que ho fes. Vaig fer córrer la veu i després de començar el joc de manera fallida un parell de vegades finalment vaig topar, gràcies a un amic, amb els companys d’aventures actuals.

Les peripècies de desenvolupar un videojoc en el temps lliure donarien per un llibre sencer, una tragicomèdia que estic segur que es repeteix per tot el món en petits grups d’apassionats dels videojocs que amb més ganes que recursos intenten materialitzar la seva passió.

Present- Actualment, després d’incomptables reunions reals i virtuals, de cerveses pels uns i nesteas pels altres, tenim bona part de la feina feta. Ja tenim els primers nivells funcionals i anem polint petites coses que no acaben d’estar com ens agraden.

També estem començant amb aquella tasca que menys dominem però molt necessària que és la de fer difusió del joc. Donar-lo a conèixer perquè la gent el pugui gaudir i ens doni la seva opinió per acabar de llimar les imperfeccions que ara mateix encara són moltes.

Tenim força avançada una beta amb uns quants nivells que sortirà aviat per tal que la gent el provi i comencem a tener opinions i diferents punts de vista si aconseguim que algú se’l descarregui!

Acabaré amb aquest apartat amb un consell, des de la màxima modèstia d’un autèntic novell en aquest món, pels que esteu llegint això perquè us esteu plantejant fer un videojoc en el vostre temps lliure; estigueu preparats per la frustració. És un procés lent i poc agraït al principi, cada setmana et sembla que no has fet res. Que està igual o pitjor que l’anterior però al final un dia comences a veure que aquells gràfics ja belluguen i OH MIRACLE! fan el què han de fer. És un gran moment quan veus que la idea que havies tingut, tant abstracta ella, va cobrant vida i es va fent realitat.

Futur- El futur com ja us podeu imaginar no el coneixem però la nostra il·lusió es veure el joc disponible en el màxim possible de plataformes. Compartim els ideals del món del programari lliure. Creiem en una cultura lliure accessible per tothom per això recolsarem en mesura a les nostres posibilitats projectes lliures.

Èxit? Tothom espera que el seu joc sigui un èxit. Per nosaltres l’èxit seria que agradés a molta gent i que arribés com més lluny millor i sobretot que ens permetés poder fer un altre joc i, qui sap, algun dia poder dedicar-nos plenament a crear videojocs. La nostra il·lusió compartida.

Isem

Alguns dissenys:

En podeu descobrir més detalls al Twitter https://twitter.com/LibertiumGames i al Facebook https://www.facebook.com/libertiumgames

This website uses cookies for visitor traffic analysis. By using the website, you agree with storing the cookies on your computer.More information
  • Mostra codi font